Poliklinisk treningsbehandling
Tilbud om poliklinisk treningsbehandling til deg som trenger behandling på spesialisthelsetjenestenivå for å forbedre funksjonsnivå. Tilbudet går inntil 12 uker med oppfølging to eller tre dager i uken.
Her har vi samlet informasjon om rehabilitering som kan være nyttig før, under og etter oppholdet hos oss.
Tilbudet er for personer over 16 år med omfattende og komplekse funksjonstap, som er i behandlingsforløp etter akutt skade eller sykdom, eller ved senere funksjonsfall.
Tilbudet kan bidra til at ditt rehabiliteringspotensial blir godt utnyttet i overgangen fra sykehusopphold til hverdagen.
Dette tilbudet gjennomføres poliklinisk på dagtid hverdager fra 09.00- 15.00 to eller tre ganger i uken med fysisk oppmøte på Studio 99. Du vil få informasjon om hvordan timen(e) gjennomføres i innkallingsbrevet, eller ved pre samtale ved koordinator.
Målgruppe
- Personer med fysiske funksjonsnedsettelser som ryggmargsskade, multitraume og andre nevrologiske sykdommer.
- Personer med ervervet hjerneskade som hjerneslag og traumatisk hjerneskade.
Henvisning og vurdering
Sykehus, fastlege eller spesialist kan henvise deg. Henvisningen skal inneholde beskrivelser av områdene i sjekklisten under.
Før
Koordinator på Studio 99 vil kontakte deg på telefon for å avtale tidspunkt for innledende møte og mulig start på treningsbehandling.
Tenk gjerne igjennom hva du ønsker å oppnå i løpet av treningsperioden før første møte med oss. Det er viktig at du prioriterer treningsbehandlingen for å få best mulig utbytte.
Vi ønsker at du tar med deg
- dokumentasjon fra tidligere utredninger eller vurderinger
- ferdig utfylte skjemaer dersom du har mottatt dette fra oss
- individuell plan eller individuell opplæringsplan dersom du har dette
- ortopediske og andre hjelpemidler dersom du bruker det
Vi trenger informasjon om
- du har behov for tolk
- du har behov for tilrettelagt transport
Motstandsdyktige bakterier
I visse tilfeller er det nødvendig å teste seg for motstandsdyktige bakterier før du kommer til sykehuset. Nærmere informasjon om dette følger med innkallingsbrevet.
Under
Ved oppstart
Ved oppstart henvend deg i resepsjonen, se innkallingsbrev for møtested.
Innhold i treningsbehandlingen
Ved oppstart av programmet vil du møte det tverrfaglige teamet og bli medisinsk klarert for å delta i programmet. Vi vil ha fokus på hva du ønsker å oppnå i løpet av perioden og hva som er viktig for deg i din hverdag. Du vil få en primærterapeut, som utarbeider et individuelt treningsprogram som tar utgangspunkt i ditt mål for perioden. Det kan være ulikt fokus, for eksempel:
- funksjonstrening med bruk av egen kroppsvekt
- spillteknologi med kommersielle dataspill for å trene balanse i stående/sittende
- styrke- og kondisjonstrening i sal eller på apparater
- intensiv gangtrening på tredemølle eller gulv som ved behov utføres med vektavlastet sele og støtte fra terapeut.
Du vil få oppfølging av en terapeut i forbindelse med treningsøktene. I starten vil det være tettere oppfølging og fokus på mer selvstendiggjøring etter hvert. Dette med tanke på at du skal fortsette trening på egenhånd i etterkant.
I løpet av treningsperioden vil du ha kontinuerlige samtaler med din primærterapeut, for å evaluere treningsprogrammet. Dersom det i løpet av treningsperioden avdekkes medisinske forhold som ikke er relatert til treningen bes du kontakte fastlege.
Det er viktig at du er motivert under hele perioden og har god egeninnsats. Det er «oppmøteplikt», og fravær må meldes til koordinator eller terapeut. Uanmeldt fravær og fravær uten gyldig grunn over en uke kan føre til at treningsbehandlingen avsluttes og det vil påløpe gebyr etter gjeldene satser.
Kartlegging
For å kunne gi deg et tilbud som er individualisert og rettet mot dine behov, gjennomføres det samtaler, tester, observasjoner og eventuelt medisinske undersøkelser.
Egeninnsats
Dine mål og egeninnsats er viktig. Resultatene fra kartleggingen vil være førende for våre vurderinger, råd og anbefalinger videre.
Etter
Poliklinisk notat sendes henviser og eventuelt aktuelle oppfølgende instanser.
Ved behov vil vi komme med anbefaling om videre utredninger/henvisninger og videre behandlings- eller rehabiliteringstiltak.
I noen tilfeller kan det bli aktuelt med andre tilbud ved sykehuset.
Du vil i samarbeid med din primærterapeut og en lege lage en plan for hvordan det er mest hensiktsmessig å vedlikeholde funksjon og fortsette med trening etter at behandlingsperioden er ferdig. Etter avslutning av behandlingsperioden sendes epikrise (avslutningsnotat) til henviser og fastlege.
Kontakt
Aker helsearena
Treningslab Studio 99
Aker helsearena
Treningslab Studio 99
Kontakt Treningslab Studio 99
Oppmøtested
Studio 99 holder til i bygg 99 på Aker helsearena.Adresse
Åpningstider
- I dag 09:00 - 15:00
Aker helsearena
Aker sykehus, Trondheimsveien 235, Bygg 6, 2. etg
0586 Oslo