Beskrivelse av aktiviteter
I tillegg til dine planlagte aktiviteter finnes det mye du kan velge å delta på. I oversikten under finner du beskrivelse av de ulike aktivitetene.
Ønsker du å starte med en idrett? Kunne paraidrett være noe for deg?
Hvis du ønsker informasjon, ta kontakt med en av idrettspedagogene på Sunnaas.
Du kan lese mere om dette på Norges idrettsforbunds side om paraidrett.
Velg aktivitet og les beskrivelse
Aktivitet og lek i gymsalen sammen med idrettspedagog. Klatring, ballspill, stafetter med mer. Aktivitetene tilrettelegges etter barnas ønsker og behov. I sommerhalvåret kan aktivitetsgruppen arrangeres utendørs.
På en aktivitetskveld gjør vi kunst og håndtverk i grupper. Det kan være silkemaling, trearbeid, fletting av kurv eller en krakk.
Øvelser for å slappe av, korte ned på innsovning og muskelavspenning. Idrettspedagogene leder avspenningen.
Det kan arrangeres bytur til Oslo for avdelinger eller for enkeltpasienter med spesielle behov. Det kan være besøk på museum, treningstur for å øve på rullestolteknikk eller å reise med kollektivtransport, handleturer eller annet.
Handleturer til kjøpesenter kan ordnes på forespørsel fra avdelinger eller for enkeltpasienter med spesielle behov. Handletur organiseres ved spesielle anledninger som jul og høytider.
Labradoren Ivrig er vår yngste ansatt og eneste trebente kollega. Hun har medfødt dysmeli på høyre frambein. Annenhver uke kommer hun på besøk til vår enhet for barn og unge. De fleste hun hilser på er nysgjerrige på hvorfor Ivrigs bein er som det er, og vi snakker en del om at det å leve med en funksjonsnedsettelse kan gå helt fint. Så kaster vi ball og Ivrig viser noen triks.
Vi ønsker at du fortsetter å være aktiv der du bor når du kommer hjem. Våre medarbeidere har store nettverk i idrettsforbund, særforbund, lag og foreninger. Det være seg inenn idrett, friluftsliv, kunst og håndverk, foto og kultur - for å nevne noe. Og vi hjelper deg gjerne med å opprette kontakt før du reiser hjem.
Ta kontakt med din fysioterapeut, ergoterapeut eller teamkoordinator som igjen setter deg i kontakt med våre idrettspedagoger.
Pasientene som er på Sunnaas tre uker eller mer kan delta på keramikkgrupper. Sammen med keramiker får man opplæring, og man får lage sine egne kunstverk.
Musikkterapi er et tilbud til barn og unge i sykehuset. Terapeuten spiller med eller for pasientene.
Rundt sykehuset finnes en digital orienteringsrunde som kalles for Stolpejakten. Du kan bli med ved å laste ned appen "Stoplejakten" fra appstore eller googleplay. Dette er et lavterskel tilbud i nærmiljøet som passer for gående og sittende. Det er Nesodden IF orientering som er ansvarlig for stolpene utenfor Sunnaas sykehus.
Lille basseng
Store basseng
Vær oppmerksom på
Enhet for barn og unge får ofte besøk av Sykehusklovnene. Verdens beste reseptfrie medisin!
Ungdomsgruppe for ungdommer i alderen 12-24 år. Arrangeres av erfaringskonsulent og idrettspedagog. Her er det mulig å møte andre ungdommer. Sammen finner vi på spennende aktiviteter som; klatring, ballspill, VR/gaming med flere. På den måten blir programmet aldri likt og ungdommene har stor påvirkning på programmet.
Oppmøte gymsalen bygg I
Det finnes mange forskjellige aktivitetshjelpemidler for personer med funksjonsnedsettelser. Idrettspedagogene tilbyr utprøving og har et stort kontaktnett. Har du spørsmål om ulike aktivitetshjelpemidler kan de hjelpe deg.
En gang i måneden kommer representanter for de ulike hjelpemiddelfirmaene til Sunnaas sykehus. I samarbeid med idrettspedagog kan du se hva som finnes, teste dem og lære hvordan du søker om de ulike hjelpemidlene.
Yoga er en samling av mentale og kroppslige teknikker. Vi har flere yogatimer; både ekstra lett, vanlig og sittende i stol. I alle timene jobber vi med fysiske øvelser, pust og avspenning