Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.
En person som holder et sverd og en person som sitter på et blått bord

Rehabiliteringstilbud

I spesialisthelsetjenesten i helseregion sør-øst finnes det rehabiliteringstilbud i helseforetak (sykehus) og ved private rehabiliteringsinstitusjoner som har avtale med Helse Sør-Øst RHF.

Rehabiliteringstilbud i spesialisthelsetjenesten

Det finnes rehabiliteringstilbud innen følgende fagområder 

​​

Dette er et tilbud til deg som har behov for tverrfaglig vurdering i spesialisthelsetjenesten med bakgrunn i funksjonsnedsettelse etter skade eller sykdom. Vurdering av rehabiliteringspotensial kan være aktuelt i forbindelse med endring i funksjon og ved livsfaseoverganger.

Helseforetak som har tilbud om vurdering av rehabiliteringspotensial

Sunnaas sykehus

Sykehuset i Vestfold

Sykehuset Innlandet

Senfølger etter covid-19 kan medføre nedsatt funksjon. Ved henvisning til rehabilitering må derfor funksjonstapet beskrives. Dersom lege vurderer at du har ​behov for spesialisert rehabilitering blir du tildelt rett til relevant rehabiliteringstilbud.

Ta kontakt med ReHabiliteringstelefonen 800 300 61 for mer utfyllende informasjon om rehabiliteringstilbudene.

Målgrupper for rehabilitering etter covid-19

De aller fleste som har gjennomgått covid-19 blir friske, men enkelte kan imidlertid få senfølger. Det gjelder både de som har vært innlagt i sykehus og de som har gjennomgått covid-19 uten særlig kontakt med helsevesenet. Symptomer som vedvarer over fire uker, og som gjør det vanskelig å delta i hverdagsaktiviteter som før sykdom - i hjem, arbeid, skole eller fritid, bør vurderes med tanke på rehabiliteringstiltak.  Alvorlighetsgraden av funksjonstapet vil være avgjørende for spesialiseringsnivå på eventuelle rehabiliteringstiltak.​​

Kommunale rehabiliteringstilbud

Koordinerende enhet og/eller tjenestekontoret i kommunen du bor i kan gi deg informasjonom om kommunale rehabiliteringstilbud til pasienter med covid-19 sykdom.
 

 

Norges Blindeforbund

Selv om synet svikter, er det fullt mulig å jobbe, trene, lage mat, bruke sosiale medier, lese bøker og nyte livet. Synsrehabilitering gjør deg i stand til å ha en aktiv hverdag som blind eller svaksynt.

Norges Blindeforbund tilbyr spesifikke opphold for personer med hjernerelaterte synsvansker, f.eks. etter hjerneslag, hodeskader, operasjoner i hjernen eller mer diffuse årsaksssammenhenger når det gjelder hjernerelaterte hendelser.

Les mer om synrehabilitering på Norges Blindeforbund sine sider

NorVIS

Norsk nettverk for syn og slag (Norwegian Vision in Stroke – NorVIS) er et tverrfaglig nettverk med over 60  partnere fra 36 ulike brukerorganisasjoner, kommuner, sykehus og rehabiliteringsinstitusjoner, i tillegg til nasjonale og internasjonale forskere fra ulike fag og disipliner.

NorVIS skal arbeide for at kunnskapsbasert forskning om syn og slag blir tatt i bruk på tvers av helse-, omsorgs- og opplæringstjenesten og ledes av Universitetet i Sørøst-Norge.

NorVIS presenterer en oversikt over fagpersoner, klinikker eller andre som tilbyr oppfølging, av synsproblemer etter hjerneslag. Alle som står på listen har godkjent at Norvis deler deres kontaktinformasjon. Listen er delt inn fylkesvis.

Oversikt synsrehabilitering fra NorVIS

Sist oppdatert 19.12.2024