Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Prosjekter som RKR drifter selv eller deltar i

Forsknings- og fagutviklingsprosjekter

RKR både eier og deltar i flere prosjekter. Her finner du noe av det vi jobber med

I dette prosjektet tester vi et verktøy for funksjonskartlegging. Vi skal også lage en verktøykasse for implementering, som kan brukes på norske intensivavdelinger.

Mer om CPAx-NOR

Dette prosjektet undersøker effekten av høyintensiv gangtrening for personer som har hatt hjerneslag. Vi bruker en modell som heter "fra kunnskap til handling", for å se hvordan treningen fungerer i praksis. Målet er å finne ut om denne treningsformen gir like gode resultater i Norge som den gjør i USA.

Mer om FIRST prosjektet

FARBART er et forskningsprosjekt i forlengelsen av implementeringsprosjektet FIRST.

Mer om FARBART

Dette prosjektet har som mål å forbedre behandlingen for pasienter med langvarige plager etter lett traumatisk hodeskade, også kjent som hjernerystelse.

Prosjektet har fått støtte fra Fysiofondet.

Kartleggingsverktøy ved hjernerystelse

LIFT-Oslo prosjektet gjennomføres i samarbeid med Oslo kommune og Forsterket rehabilitering ved Aker Sykehus (FRA).

Mer om LIFT prosjektet

Sunnaas sykehus og RKR tar sammen med over 50 andre partnere del i et forsknings- og implementeringprosjekt ledet av Universitetet i Sørøst-Norge.

Prosjektet skal jobbe for bedre kartlegging og behandlingstilbud for synsvansker etter hjerneslag. Norsk Forskningsråd har tildelt midler over en femårsperiode.

Mer om NORVIS

PROMIS er et forskningsinitiativ fra National Institutes of Health og Northwestern University i USA for å forenkle bruk av skjemaer til selv-rapportering av helsetilstand og livskvalitet.

De fremste forskerne på feltet har opprettet "Item Banks" og nye skjema som skal ha bedre måleegenskaper  og ordlyd enn de mest brukte måleskjemaene innen helse.

RKR har siden 2014 vært involvert i oversettelse og validering av deler av PROMIS-systemet til norsk.

Mer om PROMIS (Patient Reported Outcomes Measurement Information System)

RKR deltar som samarbeidspartner i prosjektet.


Mer om Rehabnytte

 

Kunnskap og kompetanse

Regional kompetansetjeneste for rehabilitering skal bidra til å gjøre gapet mellom forskning og praksis mindre, gjennom blant annet å oppsummere og tilgjengeliggjøre forskning, dele god klinisk praksis, og mest av alt skape møteplasser

 

Maŋemus ođastuvvon 2024-12-19